Čelik ima problema sa zadnjom linijom

Nogometaši Čelika prošlog četvrtka nakon prozivke otišli su put Ljubuškog, gdje će ostati do petka, kada je planiran povratak u Zenicu.

Izabranici Umita Özata u Ljubuškom imaju idealne uvjete, a treniraju dva puta dnevno na Gradskom stadionu. Zeničani će u Ljubuškom boraviti do petka, kada slijedi povratak u Zenicu, te će igrači dobiti slobodno do ponedjeljka 20. januara kada slijedi odlazak u Antaliju, gdje će obaviti i glavni dio priprema za nastavak sezone.

Mnogo je još nepoznanica oko igračkog kadra, evidentno je da su ekipi potrebna pojačanja u svim linijama, a posebno u zadnjoj, gdje crno-crveni nemaju opcije na bekovskim pozicijama.

U narednim danima biće poznato hoće li Domagoj Franić doći na Bilino polje, jer kako smo već pisali ima problem sa sadašnjim klubom oko važećeg ugovora. Ako bi Franić došao na Bilino polje, crno-crveni bi riješili stopersku poziciju za proljeće, jer bi na raspolaganju imali Horića, Franića, Vrhovca, Ćubaru, Miletića, Zilića, ali po potrebi i mladog Mahmića, koji se nalazi s ekipom u Ljubuškom.

U sjeni prozivke i dešavanja oko igrača koji su tužili klub svima je promaklo to da na pripremama nema 21-godišnjeg lijevog beka Carlosa Leona, koji se prema informacijama s kojim raspolažemo neće vračati u Čelik. Zeničani su tako u ovoj zimskoj pauzi ostali bez kompletne bekovske linije, budući da se Carlos neće vraćati u Zenicu, dok su Pecelj, Blažević i Raguž tužili klub i oni će vjerovatno karijeru nastaviti u drugom klubu.

Vidjet ćemo do odlaska u Antaliju hoće li rukovodstvo kluba uspjeti pronaći adekvatne zamjene i kompletirati roster budući da ih na proljeće očekuje grčevita borba za opstanak u Premijer ligi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error

Zapratite nas

Gmail
Facebook
Facebook
Instagram