Zrinjski počeo pripreme, Žižović tvrdi: Smatram da imamo dovoljno kvaliteta da napadnemo obje titule

Fudbaleri HŠK Zrinjski danas su zvanično počeli pripreme za drugi dio sezone Premijer lige BiH.

Trener ovog tima Mladen Žižović održao je prozivku fudbalera, a nakon toga će igrači Zrinjskog odraditi trening. Žižović se obratio i medijima, te objasnio plan i program priprema Plemića.

“Danas počinjemo pripreme, odazvala su se 33 igrača s tim da smo priključili nekoliko omladinaca. Počinjemo s treninzima i u hodu ćemo pokušati riješiti igrački kadar i nadam se da ćemo na pripremama imati ekipu koja će iznijeti drugi dio sezone. Momci su raspoloženi i to mi je drago. Uspjeli smo od prvog dana da 80% kompletiramo ekipu i dovest ćemo nadam se još nekoliko igrača koji će napustiti ekipu. Napustio nas je Ivan Lendrić koji je otišao u Željezničar. Biće tu još nekoliko odlazaka, ali ne bih sada o imenima”.

Žižović se osvrnuo i na očekivanja u nastavku prvenstva.

“Nezahvalno je bilo šta obećati sada što se tiče rezultata. Obećavamo jedan dobar rad i iz toga će nadam se biti dobri rezultati. Imamo neke ciljeve, ali njih ćemo ostaviti među nama. Vidim da vlada dobra atmosfera i ne bih volio da upadamo u zamku i govorimo da smo najbolji i slično. Vidjeli ste šta je bilo prošle sezone i ne treba nam to sada. Svjesni smo kakvim kadrom raspolažemo i smatram da imamo dovoljno kvaliteta da napadnemo obje titule, ali neću ništa obećavati i nadam se da će stvari ići u pravom smjeru”.

Da li će Zrinjski tražiti još jednog napadača?

“Vidjet ćemo šta će biti u narednom periodu. Nećemo žuriti i ne želim da dovodimo igrače koji su istog kvaliteta kao ovih koje imamo. Hoću da imam momke koji su bolji od ovih koji su tu. Vrlo teško je naći dobrog napadača na zimu. Ima tu nekih igrača za koje bih ja volio da dođu tu i budu dio tima i ne bih da ih pretjerano ističem jer imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača koji mogu pomoći u napadu. Prije svega tu mislim na vezne igrače, ali smatram da moramo pojačati konkurenciju u napadu jer je tu jedino sada Petar Kunić”.

Osvrnuo se i na konkurente, te njihova pojačanja.

“Sarajevo nije nešto pretjerano mijenjalo osim u trenerskom dijelu. Možda će to biti i njihova najveća snaga jer Marinović je tu sa svojim stručnim štabom s kojim dugo radi. Željo će se pojačati sigurno i oni počinju za dva dana i imaju vremena i prostora da utvrde igrački kadar. Borac nije puno mijenjao, a Tuzla City jeste i jasno se vidi da imaju ambicije za Evropu. Ne treba zaboraviti ni Široki Brijeg i među tim timovima će se voditi borba do kraja. Budemo li mi pravi i onako kako mislim da trebamo igrati smatram da će biti isključivo do nas, ali vidjet ćemo šta će vrijeme donijeti”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error

Zapratite nas

Gmail
Facebook
Facebook
Instagram