Rafinha napustio Barcelonu, veznjak na posudbi u Celti

26-godišnji Rafinha je i zvanično otišao na posudbu u Celtu. Ovaj 26-godišnji veznjak je prvo produžio saradnju sa Barcelonom, a potom se zaputio ka Vigu.

Njegov ugovor sa Barcelonom je isticao narednog ljeta, a kako Katalonci nisu željeli rizikovati da Rafinhu izgube bez naknade, odlučili su prvo sa njim potpisati novi ugovor – prije nego što ga puste na posudbu.

Rafinhin ugovor sa Barcelonom je produžen do kraja juna 2021. godine, a nedugo nakon toga ga je Celta predstavila kao svoje novo pojačanje.

Celta će pokrivati kompletna Rafinhina primanja tokom posudbe, a ukoliko veznjak aktivira bonuse, Barcelona bi mogla zaraditi do 1.5 miliona eura.

Inače, špekulisalo se da bi Rafinha mogao i u Valenciju, ali je taj posao propao i on će naredne sezone igrati na Balaidosu.

I Rafinhina želja je bila odlazak u ekipu u kojoj će imati bolju minutažu, a transfer u Celtu za njega predstavlja svojevrstan povratak svojim fudbalskim korijenima. Naime, on je svoje prve fudbalske korake napravio upravu u Celti prije nego što se pridružio Barcinoj La Masiji.

Rafinha je veći dio prošle sezone propustio zbog povrede, a sada se nada da će u Celti pronaći pravu formu. Inače, on je nastupio u sve tri utakmice Barcelone u novoj sezoni LaLige.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error

Zapratite nas

Gmail
Facebook
Facebook
Instagram