Sa njim nikad nije jednostavno, ako se “vrati kući” propustit će prva četiri kola nove sezone

Čini se da se nazire novi klub Marija Balotellija. Nakon što su propali pregovori sa brazilskim Flamengom, ponovo se počelo ozbiljno govoriti o Balotellijevom povratku u Italiju.

Kao njegov novi klub se pominje Brescia koja je će ponovo zaigrati u Seriji A, prvi put nakon sezone 2010/2011, a Sky Sport Italia ide toliko daleko pa tvrdi da je zapravo sve završeno, te da je ostalo još da Balotelli bude zvanično predstavljen na Rigamontiju.

Nije slučajno Mario izabrao Bresciju (ako je to zaista i učinio) s obzirom da je riječ o klubu iz grada u čijoj okolini je odrastao i učinio prve fudbalske korake.

Na određeni način bi se Super Mario vratio kući, ali će navijači Brescije morati čekati na njegov debi.

Mario Balotelli je posljednji angažman imao u Marseilleu, a isti je završio u svom stilu. Naime, nestašni Italijan je u posljednjem kolu Ligue 1 u duelu sa Montpellierom zaradio isključenje i naknadno suspenziju od četiri utakmice.

Corriere dello Sport danas piše da se ta suspenzija prenosi i na Seriju A, tako da bi Balotelli u slučaju potpisa za Bresciju morao čekati peto kolo da upiše debi u dresu svog novog kluba.

To znači da bi bivši fudbaler, između ostalih, Nice, Intera, Milana i Manchester Cityja propustio duele Brescije sa Cagliarijem, Milanom, Bolognom i Udineseom, ali bi priliku za debi imao u velikoj utakmici – protiv Juventusa na Rigamontiju, 25. septembra.

Da li će Super Mario zaista doći u Bresciju, a potom i debitovati protiv Juventusa ostaje da se vidi…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error

Zapratite nas

Gmail
Facebook
Facebook
Instagram