Propao i treći pokušaj ujedinjenja klubova: Naredne sezone Zenica će ponovo imati gradski derbi

Predsjednik RK Čelik nije želio potpisati sporazum. Nešto više od mjesec dana ostalo je do početka nove sezone u Prvoj rukometnoj ligi FBiH. Iako su postojale šanse da u narednoj sezoni Zenicu predstavlja jedan klub, ujedinjen, ipak se to neće desiti. Naredne sezone Zenica će ponovo imati gradski derbi jer će u istom rangu takmičenja igrati RK Čelik i ŠR Čelik-Junior.

Danas je u prostorijama zeničke Arene održana i press konferencija, koju su organizovali iz ŠR „Čelik-Junior“. Oni su predstavnicima medija govorili o neuspjelom pokušaju ujedinjenja klubova, razlozima zbog kojih se nije postigao dogovor, ali i narednoj sezoni, igračkom kadru, te omladinskom pogonu.

„Moram istaći prije svega da smo po treći put pokušali da dogovorimo ujedinjenje s RK Čelik. Na inicijativu Gradske uprave sjeli smo i razgovarali smo o ponovnom ujedinjenju. Mjesec dana trajali su ti pregovori, donijeli smo i neke zaključke, ali na dan potpisivanja sporazuma, predsjednik RK Čelik, Pane Škrbić odustao je od sporazuma, tako da ćemo i naredne sezone imati dva kluba u istoj ligi.Moram istaći da su svi iz RK Čelik sem predsjednika bili veoma korektni u pregovorima i oni su imali ista razmišljanja kao i naš klub. Mi smo bili za potpis, predsjednik Čelika nije htio i eto treći put su propali dogovori i zbog toga nam je žao. Kada je u pitanju ekipa, manje više ostala je ista, okrenut ćemo se radu i vjerujemo da možemo biti bolji nego prošle sezone“, kazao je Dženan Dedić, direktor kluba.

Šef stručnog štaba Vladimir Zeljko kazao je nešto više o planu priprema i igračkom kadru kluba.

„Malo smo kasnili s pripremama, ali imamo dovoljno vremena da se pripremimo za početak lige. Obavili smo jučer prozivku igrača, krećemo s radom i radit ćemo prvih 10-tak dana dva puta dnevno ovdje u Zenici. Mi imamo isti igrački kadar nego prošle sezone, pregovaramo s dvojicom pojačanja, odnosno igrača koji su nekad igrali za nas, a inače su iz Zenice. Mislim da ćemo biti jači u narednoj sezoni, prošle smo sezone bili treći, možemo se nadati da ćemo naredne sezone biti možda i bolji. Jedino je Krivaja tu nešto jača, mi ne najavljujemo Premijer ligu, ali ako nam se ukaže prilika mi ćemo je sigurno iskoristiti. Naš najbolji igrač u prošloj sezoni Edin Bajramović otišao je u Hrvatsku, postoje šanse da svoju karijeru nastavi u toj zemlji, ako ne ostane tamo on će se sigurno nama vratiti“, kazao je Zeljko.

Prisutnima se obratio i ponajbolji igrač u prošloj sezoni Amar Kobilica

„Imali smo sjajnu prošlu sezonu, bili smo treći u veoma jakoj konkurenciji. Nadam se da ćemo u narednoj sezoni biti bolji. Mi smo kvalitetna ekipa, koja je spoj iskustva i mladosti. Vjerujem da ćemo se dobro pripremiti i odgovoriti na sve zadatke i ciljeve, koji budu postavljeni pred nas“, kazao je Kobilica.

Šef omladinske škole Kemal Vidimlić govorio je o omladinskom pogonu, koji nije prekidao rad ni tokom ljeta.

„Nismo prekidali s radom tokom posljednja dva mjeseca, radili smo sa smanjenim intenzitetom. Učestvovali smo na turniru u Slavonskom Brodu, gdje smo s ekipom 2004. godište osvojili prvo mjesto. Nastavili smo s radom i u narednom periodu ćemo pojačati intenzitet treninga, naredne sezone sa svim selekcijama ćemo nastupiti u Omladinskoj ligi Zeničko-dobojskog i Tuzlanskog kantona. Imali smo prošle sezone zapažene rezultate i nadam se da će naredne sezone biti to još bolje. Nekoliko igrača iz naše omladinske škole već konkurišu za seniorsku ekipu, tako da nam je to dodatan poticaj. Zenički rukomet ima dobru perspektivu i ne trebamo se bojati za budućnost ovog sporta“, kazao je Vidimlić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error

Zapratite nas

Gmail
Facebook
Facebook
Instagram