Damir Doborac: Mladi igrači moraju biti strpljivi, sve ide svojim tokom.

U svom gradu izabranici Damira Doborca će ostati još sedam dana, a zatim odlazena Vlašić, gdje će se obaviti veći dio priprema.

Doborac je zadovoljan radom svojih izabranika, a od danas je tim kompletiran.

“Sve ide svojim tokom. Od danas smo svi kompletni, vraća se Vladimir Tomić koji je bio sa reprezentacijom Srbije u rukometu na pijesku. Napustilo nas je sedam igrača, doveli smo određena pojačanja, prvoj ekipi smo priključili tri mlada igrača. Od 8. smo na Vlašiću, tamo ćemo odigrati pripremne utakmice i nadam se da ćemo uskoro saznati kada nam počinje prvenstvo”, rekao je Doborac, te je dodao:

“Sistem rada iz prošle sezone je postavio određene ljestvice. Dugo smo bili zajedno i to je moralo dati rezultate. Rano je govoriti o ambicijama za novu sezonu, jer je tim izmijenjen i trebat će igračima vremena da se prilagode. Želja nam je bila da priključimo mlade igrače, to smo učinili, a htjeli smo to i prije. Poručio bih ostalim mladim igračima da budu strpljivi i bit će sve kako treba”, istakao je Doborac.

I dalje je želja afirmacija mladih igrača.

“Uz ovu ekipu nam je cilj afirmisati određenih broj mladih igrača. Kad izgubite Hamidovića i Ahmetaševića i veće ekipe bi bile u zaostatku. Nećemo se žaliti, pokušat ćemo stvoriti njihove nasljednike i vidjet ćemo koliko ćemo u tome uspjeti”.

Moguća su i nova pojačanja:

“Želimo po dva igrača na svakoj poziciji. Ako budemo u mogućnosti i ako nam se otvori šansa dovest ćemo neke igrače, ali ne po svaku cijenu. Za sada je ovo korektno što imamo”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

error

Zapratite nas

Gmail
Facebook
Facebook
Instagram